Páginas

martes, 7 de julio de 2015

3r Open Psicobloc terres de Lleida

El passat 4 de Juliol és va celebrar la tercera edició del Open Psicobloc de lesTerres de Lleida a les piscines d'Alcarràs enmig d'una onada de calor, on van formar part més de 140 participants.

Màxim Postureo a les piscines d'Alcarràs (foto Hèctor Hernández)
El matí començava a les 11h amb el Open Infantil, 31 nens i nenes d'entre 6 i 14 anys havien d'escalar 10 blocs de diferents colors amb peus lliures durant 1h i 20 min. Els pares gaudien i animaven als més petits fins que arribaven a d'alt o ja no podien més i es deixaven caure a l'aigua...xof! Comentar el gran nivell tècnic i valentia dels "pekes", hi ha futur per anys! A les 12:30h  el Mordiskitos, mascota del Psicobloc, feia entrega dels diplomes, copes i un tiquet per un gelat; els tres millors passaven a escalar amb els adults.

Pekes amb acció (Àlex Gonzàlez)

Foto grup Pekes (foto Àlex Gonzalez)

Un breu descans per preparar les vies dels adults i agafar forces amb el dinar, ens esperava una tarda trepidant i calorosa.

A les 15,00 començaven a venir els escaladors més puntuals, vinguts de diferents llocs de Catalunya i Aragó, amb moltes ganes d'apretar als diferents blocs i de refrescar-se, ja que el sol calentava de valent...40ºC!! Poc a poc anaven arribant, recollien el banyador i la samarreta i els hi marcaven el dorsal a l'esquena.

Un total de 110 fanàtics es van presentar al Open Adult. Aquesta modalitat constava de 4 rondes de 27-28 escaladors cadascuna, l'objectiu era resoldre 10 blocs (entre  V+ i 6c aproximadament) amb els menys intents possibles, el grau no era l'única dificultat,  el temps límit de 1h 10min per ronda, era un altre factor de dificultat, ja que quasi bé no tenies temps de reposar.
Ronda 2 (foto Àlex Gonzàlez)
Un dels reptes de l'organització era fer un esdeveniment que gaudissin tots els escaladors indiferentment del nivell individual, per aquest motiu es va optar per fer dues categories, peus lliures i peus obligats-

Ronda 3 (foto Àlex Gonzàlez)
Un altre repte era ampliar la estructura principal  (7,5 x 5 metres) on poguès  absorbir 3 o 4 escaladors blocant al mateix temps, i  portar a les piscines un altre rocòdrom, aquest més petit (3,6 x 2,4 metres) però que servís com a zona d'escalfament.


Tots els participants podien provar peus de gat de la marca Evolv gentilesa de la botiga OnSight de Lleida i recuperar forces a l'avituallament de la carpa Boulder Indoor amb fruits secs, "xuxes" i fruita de la terra.

Part de l'equip d'Àrbrits
Alguns dels voluntaris
Escalabirres
De les 16h a les 20:30,  tots els escaladors i acompanyants podien refrescar-se a les piscines salades d'Alcarràs i provar el concurs d'Escalabirres, que consistia en fer un castell de caixes de cervesa, aquest any el guanyador va pujar fins a 21 caixes.

També podien millorar l'equilibri en les diferents cintes de slackline a poca alçada de la gespa, donar una volta pel "village" on podien trobar diferents carpes amb roba i productes d'escalada (Paraboltheworld i Onsight), de slackline, d'artesania (Petit Climb), xapes solidàries del Postureig Lleida, i fins i tot un fisioterapeuta per si necessitaves un massatge. Els més valents podien provar la waterline de 20 metres. Tot això a ritme de funky gràcies al Dj Àlex.
Mikel Ros gaudint de la waterline (Foto Camps Delos Santos)
Un cop finalitzades les 4 rondes, es donava  pas a un espectacle de Teles acrobàtiques, on un grup de la Seu d'Urgell i de Lleida (grup de circ Trapetelando) s'enfilaven i baixaven per les teles seguint una coreografia molt bonica al ritme de diferents cançons.
Espectacle de teles
Un cop entrada la nit i amb les piscines il·luminades, tocava la Exhibició a la Waterline amb els  millors riders de l'estat espanyol Ezquiel Troncoso (slackline industries), Mikel Ros (slackeros), Adrian Portoles (slackeros), Albert Sisó, entre d'altres...van fer piruetes i acrobàcies impossibles. Volteretes endavant i enrera, 360 i 540 rebotant i saltant més de 2 metres...una autèntica passada!

Cap a les 22h tocaven les finals de les diferents categories, aquest any el format era diferent, dues vies simetriques on 2 escaladors havien de pujar el més ràpid possible i sense caure fins fer un dinàmic de 2 metres i tocar la campana...qui la tocava, passava a la següent ronda. Algun duel va estar tant igualat que van tocar la campana al mateix temps i es va tenir que repetir.
Final femenina (foto Àlex Gonzalez)

Foto finish (foto Àlex Gonazalez)

El 3r Open Psicobloc de les Terres de Lleida finalitzava fent un sopar de germanor i un sorteig amb diferents premis (un pernil, peus de gat, cintes express, samarretes, magnesieres...). Cal destacar el fanatisme i el bon ambient entre tots els participants.

Alcarràs és lo MÁS!! Psico, psico, psico...BLOC!!! cua, cua, cua!! Fins l'any vinent!!
Grup Adults (foto Jumpers Audivisual)


Pòdiums:
Categoria Peu mà: 1r Chevy Crespo, 2n Julio Salazar, 3r David Gonzalez
Pòdium Peu-mà (foto Hèctor Hernandez)
Categoria Peus Lliures: 1r Miroslav Krysa 2n Raul 3r Albert
Foto pòdium Peus lliures (foto Àlex Gonzàlez)
Categoria Dones: 1a Rebeca, 2a Ariadna Pallé, 3a Agata Jablonska
Pòdium femení (foto Jumpers Audivisuals)

Categoria infantil: 1r Adrià, 2n Jesus, 3r Xavi



Organitzadors:

Col·laboradors:
Grues i Transports Ramón Tomàs
Carniseria Ca la Pastora
Pub Bitch Club
Pub 3 àmfores.
Fisioterapeuta Sam Gorrochategui
Piscines d'Acarràs

Test de peus de gat

Carpa de On Sight

Carpa de Paraboltheworld
MÉS INFO:

Josep Mª Cano

No hay comentarios:

Publicar un comentario